Liigu sisule
Tasuta saatmine alates 35€ 📦
REMINERALISEERIMINE

Rosita Basevičienė annab nõu

Kaip neleisti savo organizmui surūdyti

Kuidas vältida oma keha roostetamist

Valitseva keemia tõttu ilmuvad tolmu, õhku ja muusse keskkonda ohtlikud kemikaalid, mis hiljem igapäevaste toodete ja toodete kaudu meie kehasse satuvad ning isegi vähki põhjustavad. Loomulikult paneb see meid mõtlema keha ja immuunsüsteemi tugevdamisele. Kuidas aidata keha, kuidas ennetada haigusi ja kahjulikke keskkonnamõjusid? Käib pidev võitlus Sigaretisuits, heitgaasid, õhusaaste, päikesevalgus, kiirgus ja ravimid on vaenlased, kelle vastu keha iga päev võitleb. LSMU dietoloog ja gastroenteroloog dotsent Aida Žvirblienė ütleb, et 1954. aastal avastas Ameerika biogerontoloog Denham Harman, kes otsis seletust inimeste vananemise põhjustele, inimkehas ühendeid, mida nimetati vabadeks radikaalideks. „Vabad radikaalid on keha ainevahetuse väga reaktiivsed produktid. Vabad radikaalid on keha loomulik reaktsioon keskkonnas leiduvatele toksiinidele, päikesevalgusele, kosmilisele ja inimtekkelisele kiirgusele ning isegi ravimitele. Vabad radikaalid tekivad kehas ka treeningu ajal ja põletiku alguses. Kuna nende molekulidel puudub üks elektron, siis lihtsustatult öeldes ründavad nad lihtsalt agressiivselt terveid molekule, et puuduv osa tagasi saada, st nad hävitavad rakuseinu. Viimast protsessi nimetatakse sageli bioloogiliseks roostetamiseks,“ ütleb dotsent A. Žvirblienė. Kui keha ei saa piisavalt kaitset, võivad vabad radikaalid muutuda kontrollimatuks, algab ahelreaktsioon ja rakkude töö on häiritud. Seega pole üllatav, et vabad radikaalid vastutavad mitte ainult rakkude surma ja DNA kahjustuste eest, vaid on seotud ka enam kui 60 haigusega, nagu vähk, katarakt, ateroskleroos, diabeet, südame-veresoonkonna haigused, närvisüsteemi haigused - Parkinsoni ja Alzheimeri tõbi jne. Antioksüdandid aitavad kehal võidelda vabade radikaalidega. Nad annetavad elektrone ja neutraliseerivad vabu radikaale, kaitstes seeläbi teisi rakke kahjustuste eest. Antioksüdandid neutraliseerivad vabu radikaale ja need eemaldatakse organismist enne, kui nad saavad kahju tekitada. Antioksüdandid suurendab rasestumise võimalust, vähendab põletikku, leevendab paljusid haigusi, eriti südamehaigusi, aga ka külmetushaigusi ja kroonilist väsimust. Tekib loomulik küsimus – kust saada antioksüdante, kas need kõik on võrdselt väärtuslikud? Antioksüdantide allikas – polüfenoolid ja vitamiinid Suurim antioksüdantide allikas on polüfenoolid. Neid on üle 800. Polüfenoolid on keemiliste ühendite rühm, mida leidub paljudes puu- ja köögiviljades ning teistes taimedes. Sama rolli mängivad ka C-vitamiin ja E-vitamiin. Näiteks antotsüaniinid on üks polüfenoolide rühmadest. Nad seovad otseselt vabu radikaale ja vähendavad madala tihedusega lipoproteiinide hulka plasmas, alandades seeläbi kõrgenenud kolesteroolitaset veres ja samal ajal vähendades südame-veresoonkonna haiguste riski. Antotsüaniinidest on eraldatud toimeained tsüanidiin, delfinidiin, peonidiin, millel on mitu terapeutilist toimet. Antotsüaniine leidub mustikates, punastes viinamarjades, mustikates, kirssides, maasikates, murakate ja vaarikate puhul. Huvitaval kombel ei sisalda need marjad mitte ainult antotsüaniine, vaid kogu vajalikku kombinatsiooni, näiteks mustikad on lisaks antotsüaniinidele rikkad nägemist tugevdava A-vitamiini, C- ja E-vitamiini poolest. „Teine oluline antioksüdant on glutatioon. Seda leidub igas keharakus ja see osaleb valkude sünteesis, transmembraanses transpordis ja leukotrieenide sünteesis. Rakkude sees toimib glutatioon tugeva antioksüdandina, neutraliseerides vabade radikaalide kahjulikku mõju. See kaitseb DNA-d ja RNA-d ning mitokondreid, kus toimub rakkude energia tootmine. Glutatioon on vajalik immuunsüsteemi aktiivsuseks – see soodustab lümfotsüütide vohamist. Lisaks on sellel ainulaadne omadus maksimeerida kõigi teiste antioksüdantide, sealhulgas C- ja E-vitamiini, koensüümi Q10 ja alfa-lipoehappe efektiivsust. Vanemas eas glutatiooni hulk väheneb, mis vähendab organismi võimet võidelda vabade radikaalidega,“ ütleb dietoloog ja gastroenteroloog dotsent Aida Žvirblienė. Kust neid materjale saada? Dots A. Žvirblienė mainib, et peaksime kõik vajalikud ained saama toidust. „Kui inimene toitub tervisliku toitumise põhimõtete järgi ja tervisliku toitumise põhimõtted näitavad, et toit peaks olema mitmekesine ja mõõdukalt tarbitav, saame end paljude vajalike ainetega varustada. Aga kui toit ei ole piisavalt hästi valmistatud, siis väheneb toidus kasulike ainete hulk,“ ütleb dietoloog ja gastroenteroloog dots A. Žvirblienė. Antioksüdantiderikkaid toite ei nimetata asjata supertoiduks. Maailma Vähiuuringute Fond koostas isegi nimekirja toitudest, mis mitte ainult ei rikasta inimese toidusedelt, vaid aitavad ka haigustega võidelda. Näiteks punased ja oranžid paprikad sisaldavad C-vitamiini ja beetakaroteeni; kiivid on rikkad C-vitamiini, aga ka K-vitamiini ja mineraalide (kaalium, magneesium) poolest; porgandid on beetakaroteeni allikas; tomatid sisaldavad antioksüdanti lükopeeni, mida tuntakse ka kui „nooruse“ antioksüdanti; brokkoli sisaldab C-vitamiini, foolhapet; rooskapsas on brokkoliga sarnase toimega; Spinat on rikas foolhappe, C-vitamiini ja karotenoidide poolest; teie lemmikmaasikad on samuti rikkad C-vitamiini ja flavonoidide poolest; mangodele on iseloomulik C- ja E-vitamiini kombinatsioon ning apelsinid on C-vitamiini allikas. Need on vaid mõned puu- ja köögiviljad, mida võib õigustatult nimetada supertoiduks. Arsti sõnul dikteerib tänapäeva elutempo, kus kogeme suuremat kiirust ja stressi, et keha vajab rohkem antioksüdante. „Kui me sööme vaid üks või kaks korda päevas, siis me ei varusta keha vajalike ainetega ja vajame lisaaineid väljastpoolt. Sama kehtib vananeva keha kohta – ka see vajab lisaaineid,“ ütleb dotsent A. Žvirblienė. Toidulisand "Medox" Nagu mainitud, leidub antotsüaniine puuviljades ja marjades, eriti mustikates ja mustades sõstardes. Et mitte muretseda ja mitte unustada nende regulaarset tarbimist, võite kasutada ühte antotsüaniiniderikast preparaati - "Medox". "Medox" tugevdab immuunsüsteemi, aitab laiendada ja pehmendada veene, alandab vere kolesteroolitaset, seda kasutatakse onkoloogiliste haiguste ennetamiseks - kaitstes seega tervist. "Medox" on Norras valmistatud looduslik toode, mis koosneb mustikatest ja mustadest sõstardest ekstraheeritud antotsüaniini molekulidest. See on patenteeritud, kliiniliselt tõestatud nutraceutical - see tähendab toitaine, mis pakub meditsiinilist kasu ja parandab tervist, st mida kasutatakse haiguste ennetamiseks ja raviks. "Medox" töötati välja 16 aastat Bergeni ülikoolis Norras. Sellega on tehtud uuringuid nii Norras kui ka ülikoolides ja ülikoolihaiglates EL-is, Hiinas ja USA-s. "Medox" ei ole standardne marjaekstrakt. Selle tootmisel kasutatakse Biolink Groupi väljatöötatud kõrgtehnoloogilisi, patenteeritud tootmisprotsesse. Medoxi tootmisprotsess on loodud mitmete antotsüaniinide optimeerimiseks katehhoolstruktuuriga. Arvatakse, et neil molekulidel on kõigist antotsüaniinidest kõrgeim bioloogiline potentsiaal. Medoxit saab kasutada mitte ainult tervise parandamiseks ja haiguste ennetamiseks, vaid ka immuunsüsteemi tugevdamiseks. Preparaati soovitatakse treenivatele ja võistlevatele sportlastele, sest suur füüsiline koormus nõrgestab immuunsüsteemi. Medox tugevdab immuunsüsteemi ja aitab sportlastel treeningu ja võistluste ajal tervena püsida ning haigusi vältida. Kasvava organismi jaoks on oluline ka vajalik antioksüdantide kogus. Tiheda ajakava korral pole lihtne tagada, et teie lapsed sööksid piisavalt puu- ja köögivilju. Medox tagab, et lapsed tarbivad pidevalt vajalikku kogust antioksüdante. Uuringud on näidanud, et võimsad antioksüdandid, nagu Medox, võivad aidata tervist tugevdada, vähendades põletiku riski ja tugevdades immuunsüsteemi. Seetõttu aitab see preparaat tugevdada intensiivset elu elavate täiskasvanute tervist. Vanemas eas kogevad paljud inimesed üht või teist terviseprobleemi. Üks põhjus on see, et krooniline põletik vanemas eas suureneb. Krooniline põletik on ohtlik ja tänapäeval arvatakse, et 90% kroonilistest haigustest, nagu diabeet, ateroskleroos, rasvumine, liigesehaigused, hüpertensioon, Alzheimeri tõbi, Parkinsoni tõbi, osteoporoos ja vähk, on põhjustatud kroonilisest põletikust. Seetõttu on oluline vähendada kroonilise põletiku riski. Eakad inimesed peaksid kasutama Medox iga päev, tänu toote tervist edendavatele omadustele. Teave on ainult informatiivsel eesmärgil ja kui teil on konkreetseid küsimusi, peaksite konsulteerima arsti või tervishoiutöötajaga. Allikas: 15 minutit

Loe rohkem
Kofermentas Q10 gali smarkiai sumažinti mirštamumą nuo širdies ligų

Koensüüm Q10 võib oluliselt vähendada südamehaigustesse suremust

Vitamiinilaadse toimeaine koensüüm Q10 regulaarne tarvitamine vähendas raske südamehaigusega patsientide suremust poole võrra, selgus rahvusvahelise uuringu tulemustest. Teadlased leidsid ka, etkoensüüm Q10-l(CoQ10) on positiivne mõju südame-veresoonkonna probleemidega patsientidele. Koguni 86 protsendil koensüümi Q10 võtnud patsientidest ei tekkinud olulisi südame- ega veresoonteprobleeme, mis oleksid vajanud haiglaravi. Kontrollitud kliinilise uuringu tulemusi esitleti Euroopa Kardioloogiaühingu iga-aastasel Südamehaiguste Assotsiatsiooni konverentsil Lissabonis, vahendab HealthDay News. Koensüümi Q10 avastamine „Koensüüm Q10 on uus meditsiiniline vahend, mis aitab raske südamehaiguse, hüpertensiooni või veresoonkonnahaigustega inimestel ellu jääda ning see peaks olema kaasatud südamehaiguste rutiinsesse ravisse,“ ütleb professor Svend Aage Mortensen Kopenhaageni Ülikooli Haigla Südamekeskusest. Tema juhtimisel uurisid teadlased 420 patsienti Taanis, Rootsis, Poolas, Ungaris, Slovakkias, Austrias, Indias, Malaisias ja Austraalias. Mõõduka kuni raske südameprobleemiga patsiente jälgiti kaks aastat. Pooled neist said 100 milligrammi koensüüm Q10-t kolm korda päevas ja teine pool platseebot. Uuringu lõpuks oli koensüüm Q10 grupis surnud 18 patsienti võrreldes platseebogrupi 36 patsiendiga. Tõsiste kardiovaskulaarsete sündmuste tõttu vajas haiglaravi vastavalt 29 ja 55 isikut. USA kardioloogid tervitasid uuringu tulemusi ettevaatliku optimismiga. Nagu märgib dr Margaret Redfield, Minnesotas asuva maineka Mayo kliiniku vereringehäirete uurimisrühma juht, on see seni suurim uuring koensüüm Q10 terapeutilise mõju kohta südamehaigustele. Bostonis asuva Brighami ja Naiste Haigla südamesiirdamise meditsiinidirektori dr Michael Givertzi sõnul on koensüüm Q10 potentsiaalist südamehaiguste ravis räägitud juba üle kahe aastakümne. Koensüümi Q10 eelised Koensüüm Q10 on võimas antioksüdant, mis kaitseb rakke vabade radikaalide kahjuliku mõju eest, pärsib kolesterooli oksüdeerumist ja vähendab ateroskleroosi riski. Koensüüm Q10 tugevdab organismi immuunsüsteemi, aitab vähendada mõnede vähivormide riski. Suurem osa koensüümist Q10- st talletub südamelihases, see parandab südamelihase talitlust, eriti südamepuudulikkuse, ebaregulaarse südamerütmi või hüpertensiooni korral. Koensüüm Q10 allikate hulka kuuluvad rasvane kala, liha, maks, teraviljad, pähklid, seesam, kartul, sibul, porgand, spinat. Kontsentreeritud koguse saamiseks on siiski soovitatav võtta koensüüm Q10 toidulisandeid. Teave on ainult informatiivsel eesmärgil ja kui teil on konkreetseid küsimusi, peaksite konsulteerima arsti või tervishoiutöötajaga.

Loe rohkem
Geros sveikatos šaltinis - natūralūs maisto papildai

Hea tervise allikas - looduslikud toidulisandid

Looduslikud mineraalid – tervisele kasulikud Tänapäeva toit on kaugel ideaalsest ja tasakaalustatud. Uuringud on näidanud, et isegi need, kes toituvad tervislikult, ei saa piisavalt vajalikke mineraale, vitamiine, asendamatuid rasvu, antioksüdante ja muid toitaineid. Muretsemine on seda väärt, sest me teame hästi, et mineraalide ja vitamiinide puudus võib põhjustada igasuguseid haigusi, isegi vähki. Teisest küljest, nagu looduses mineraalid peab olema hästi tasakaalustatud – ühe puudus võib viia teise liigse tarbimiseni, sest need pakuvad kasu ainult koos toimides. Kõik mikroelemendid on olulised, millest looduses leidub üle 80. Mineraalained on vajalikud peaaegu iga ainevahetusprotsessi jaoks ja nad reguleerivad ka vitamiinide ainevahetust, seega kui neist puudus on, on viimaste imendumine häiritud. Miks neist mikroelementidest puudus on ja kust me saame neid õiges koguses? Miks on toidus nii vähe mineraale ? Oleks hea, kui saaksime mineraale toidust, mis on kõige väärtuslikum – toorelt (kuumtöötlemata). Isegi sellisel viisil süües ei ole neist ainetest piisav, sest teadlased on tõestanud, et vaesestatud, keemiliselt väetatud mullas olevad mineraalid on vähe, seega on ka taimedel neid puudu. Tooted kaotavad pikaajalisel säilitamisel osa neis sisalduvatest mineraalidest. Neid aineid on veelgi vähem töödeldud toitudes, kuhu on lisatud mitmesuguseid keemilisi värvaineid, maitsetugevdajaid ja säilitusaineid. Mineraalid, vitamiinid Ja toiduainete rafineerimise käigus eemaldatakse neist muid kasulikke aineid. Kahjuks pole meil tänapäeva elu intensiivses tempos piisavalt aega toidu valmistamiseks. Seetõttu on suurem või väiksem osa meie endi ja laste toidukordadest vaid kõhtu ummistav ballast, mille töötlev tööstus meile toodab. Meil tekib veelgi suurem mineraalide puudus, kui elame saastunud keskkonnas, kannatame sagedase stressi all või toitume ebaühtlaselt. Keha püüab seda puudust kompenseerida, mistõttu me ülesööme, tekivad lihaskrambid ja tunneme end väsinuna. Mikrotoitained – rasedate naiste abistamiseks Raseduse ajal on vitamiine ja mineraalaineid vaja rohkem, sest neid aineid peab olema piisavalt nii lapseootel emale kui ka emaüsas olevale lapsele. Teadlased väidavad, et ema tervis ja toitumine enne rasestumist ja raseduse ajal avaldavad lapse tervisele tohutut mõju ning täiskasvanu tervise määrab toitumine lapsepõlves. Isegi väike vitamiinide ja mineraalainete puudus sel perioodil võib kaasa tuua kurbi tagajärgi, näiteks sünnidefekte. Rasedale olulised mineraalained - kaltsium , tsink, magneesium ja D-vitamiin , mis on vajalik kaltsiumi imendumiseks, samuti boor, mangaan, molübdeen, kroom, germaanium ja paljud teised. Tsink väga oluline embrüo, selle aju ja närvisüsteemi arenguks. Muide, ideaalne kaltsiumi ja magneesiumi suhe on 2:1, vaja läheb kahte osa kaltsiumi ja ühte osa magneesiumi. Piimas on see suhe 10:1 ja juustus 28:1. Piimatoodete tarbimisel tekib kaltsiumi tõttu magneesiumipuudus, tasakaalutus. Nende mineraalide puuduse peamised tunnused on lihaskrambid, unetus ja närvilisus, hammaste lagunemine, kõhukinnisus jne. Teine oluline asi, mida raseduse ajal meeles pidada, on see, et rauapreparaatide võtmisel, mida sageli määratakse rasedatele aneemia korral, on vaja ka tsinki, sest raud asendab tsinki. Neid mineraale on võimalik õiges vahekorras saada ainult tasakaalustatud toidulisanditest. Seos sünnitusjärgse depressiooni ja mikrotoitainete vahel Samuti on pärast sünnitust oluline mineraalide ja vitamiinide tasakaalustatud tarbimine – lõppude lõpuks sõltub rinnaga toidetava lapse toitumine emast. Lisaks vajab emaduse stressist ja unetutest öödest kurnatud noor ema piisavalt vitamiine ja mineraale, just nagu tema laps. Paljud teadlased usuvad, et mõned mineraalid ja B-vitamiinid aitab ennetada depressiooni, mis sageli tekib pärast sünnitust. Muidugi mängivad sünnitusjärgse depressiooni puhul olulist rolli psühholoogilised tegurid – muutunud elu ja naisele langev tohutu vastutus. Kuid arvatakse, et hormonaalsetest ja keemilistest muutustest tingitud sünnitusjärgset depressiooni põhjustavad ka mikrotoitained. On kindlaks tehtud, et üks võimalikke sünnitusjärgse depressiooni põhjuseid on vase liig. Raseduse ajal vase hulk organismis suureneb, tsingi hulk aga väheneb, sest loode vajab seda palju. Imetava ema rinnapiimas saab tsingi hulk kiiresti otsa – selle varud kasutab ära vastsündinu. Maailma Terviseorganisatsioon on kindlaks teinud, et rinnaga toitmine vajab 25 mg tsinki päevas ning depressioon on klassikaline tsingi ja B6-vitamiini puuduse sümptom. Seetõttu arvatakse, et need ained võivad seda nõrgestada. Kuulus Ameerika arst Carlo Pfeiffer ütles, et ükski tema poolt vaadeldud patsientidest, kes võtsid tsinki ja B6-vitamiini, ei kannatanud sünnitusjärgse depressiooni ega psühhoosi all. Teine depressiooni põhjus võib olla oomega-3-rasvhapete puudus. Seega aitavad oomega-3-rasvhapped koos tsingi ja B-vitamiinidega vastsündinud ema selle probleemi eest kaitsta. Laps ei õpi hästi – äkki vajab ta lihtsalt toidulisandit? Arstid on mures, et täiesti tervete laste arv väheneb pidevalt ning 5-6-aastaste hambad on juba lagunenud. See on ilmne mineraalide, vitamiinide ja muude toitainete puudus, mis on oluline lapse füüsiliseks ja vaimseks arenguks. Lisaks satub mineraalide puuduse tõttu organismi palju mürgiseid metalle. Mineraalid puhastavad organismi mürgistest ainetest – mõned neist võivad seonduda toksiiniga ja selle organismist eemaldada. Mürgised metallid võivad olla ka haiguste põhjustajaks. Näiteks on teada, et alumiinium kahjustab aju ja halvendab mälu, samuti põhjustab neeruhaigusi ja võib lastel viia autismini. Lisaks seondub alumiinium vitamiinide ja mineraalidega ning takistab neil oma funktsioone täita ning tsink on vajalik alumiiniumi hulga reguleerimiseks organismis. Kui organismis on liiga vähe kaltsiumi, tsinki ja rauda, koguneb plii. Lastepsühhiaatria professor H. Needleman uuris plii hulka hammastest välja langenud õpilaste hammastes. Uuringus osales 2146 esimese ja teise klassi õpilast, kes elasid Birminghamis Alabamas. Tulemused näitasid selget seost plii kontsentratsiooni ning õppimis- ja käitumisprobleemide vahel. Kõrgema pliisisaldusega lapsed olid hajameelsed, korratud, impulsiivsed, ärritunud ja unised, kõrge pliisisaldusega laste rühma keskmine intelligentsuskvoot (IQ) oli 4,5 korda madalam kui madalaima pliisisaldusega rühmas. Kõige aeglasem orientatsioon oli ka neil, kellel oli kõrgeim pliisisaldus. Seetõttu on oluline mitte ainult pakkuda oma lapsele õiget toitumist, vaid võtta ka tasakaalustatud multivitamiine ja multimineraalide toidulisandeid, mis annavad kasvavale organismile kõik vajalikud toitained. Sõltuvalt lapse vanusest võite valida vedela vormi – need imenduvad paremini ja kiiremini. Mineraal ei ole mineraaliga võrdne On ilmne, et Tänapäeval ei saa me hakkama ilma toidulisanditeta, millest saame vitamiine ja mineraale vajalikus vahekorras. Kuid toidulisandi valimisel tuleb pöörata tähelepanu mineraalide vormile, sest need on erinevad ja organism ei suuda kõiki mineraale omastada. Seetõttu juhtubki, et võtad küll ausalt toidulisandi tablette või kapsleid, aga ei tunne nende kasu. Ainult need mineraalid, mille molekulid on väga väikesed ja vees lahustuvad, s.t ioonsed (elektrilaenguga), imenduvad hästi. laeng ) moodustavad mineraale. Kõik muud vees lahustumatud mineraalmolekulid on tuhat korda suuremad kui ioonsed ja ei saa vereringesüsteemist rakkudesse siseneda; keha peab need ioonseks vormiks töötlema, seega on nende imendumine umbes 30%. Ioonsed mineraalid on looduse loodud, need on samad, mis toidus leiduvad mikroelemendid. Need bioloogiliselt aktiivsed, vees lahustuvad mineraalid moodustuvad paljude aastate jooksul ja ekstraheeritakse spetsiaalse tehnoloogia abil. Antioksüdandid – immuunsuse tugevdajad haiguste vastu Selleks, et aru saada, mis on antioksüdandid ja kui need on tervisele kasulikud, peaksite kõigepealt välja selgitama, mis on vabad radikaalid. Kuulsa Ameerika arsti dr Joseph Mercola sõnul on vabad radikaalid keha loomulik reaktsioon keskkonnas leiduvatele toksiinidele (tubakasuits, kemikaalid), päikesevalgusele, kosmilisele ja tehiskiirgusele seadmetest ning isegi ravimitele. Vabad radikaalid tekivad kehas ka treeningu ajal ja põletiku alguses. Kuna nende molekulidel puudub üks elektron, ründavad nad lihtsustatult öeldes agressiivselt terveid molekule, et puuduv osa tagasi saada, st hävitada rakuseinad . Seda reaktsiooni nimetatakse oksüdatsiooniks. Muide, viimast nimetatakse sageli bioloogiliseks roostetamiseks. Kui keha ei saa piisavat kaitset, võivad vabad radikaalid muutuda kontrollimatuks, algab ahelreaktsioon ja rakkude töö on häiritud. Seega pole üllatav, et vabad radikaalid vastutavad mitte ainult rakkude surma ja nende DNA kahjustumise eest, vaid on seotud ka enam kui 60 haigusega, nagu vähk, katarakt, ateroskleroos, diabeet, südame-veresoonkonna haigused, närvisüsteemi haigused - Parkinsoni ja Alzheimeri tõbi jne. Antioksüdandid võitlevad vabade radikaalidega. Peamised antioksüdandid on A-, C- ja E-vitamiin ning mineraalained seleen , mida hinnatakse eriti tõhusa vähivastase ainena, samuti antotsüaniine (Medox) Koensüüm Q10 . Need on olulised peamise sissetungijate vastase relva – immuunsüsteemi – jaoks. Ilma tugeva immuunsüsteemita muutume haigustele kergesti vastuvõtlikuks ja abituks nendega võitlemisel. Antioksüdandid suurendavad rasestumise võimalust, vähendavad põletikku ja leevendavad paljusid haigusi, sealhulgas külmetushaigusi ja kroonilist väsimust. Kõige võimsamate antioksüdantide hulgas on Antotsüaniinid – bioloogiliselt aktiivsed ained seovad otseselt vabu radikaale ja vähendavad madala tihedusega lipoproteiinide hulka plasmas, vähendades seeläbi kõrgenenud kolesteroolitaset veres ja samal ajal vähendades südame-veresoonkonna haiguste riski. Positiivne terapeutiline efekt südame-veresoonkonna haiguste ravis on seotud mitte ainult nende antioksüdantsete omadustega, vaid ka võimega vähendada trombotsüütide hüperaktiivsust ja agregatsiooni, arterite kahjustusi, põletikuliste mediaatorite tootmist ning omab ka vasodilateerivat ja süstoolset vererõhku langetavat toimet. [de Pascual-Teresa jt, 2000]. Hea tervise säilitamiseks on väga oluline, et organism saaks mitmesuguseid antioksüdante. Valmistanud tervislike eluviiside koolitaja Ieva Grabauskienė Teave on ainult informatiivsel eesmärgil ja kui teil on konkreetseid küsimusi, peaksite konsulteerima arsti või tervishoiutöötajaga.

Loe rohkem
Chlorofilas ir jo nauda žmogaus organizmui

Klorofüll ja selle kasulik mõju inimkehale

Klorofüll – energia, hemoglobiini, detoksifitseerimisprotsesside ja ebameeldiva kehalõhna kõrvaldamise jaoks. Avastage selle loodusliku toidulisandi eelised.

Loe rohkem
Kas yra N-Acetilo Cisteinas? NAC nauda vaisingumui, PKS ir daugiau

Mis on N-atsetüültsüsteiin? NAC-i eelised viljakusele, PCOS-ile ja muule

9 põhjust NACi lisamiseks ( N-atsetüül-L-tsüsteiin ) oma toidulisandite rutiini.

Loe rohkem